Nadat we de bus op de stoep hadden staan kon het bouwen beginnen. Wij hebben vooral gebruik gemaakt van de e-books en websites van ByNomads en Wander Rebel. De tekening voor de indeling is gemaakt in Sketchup en zag er zo uit.
Aan de linkerkant voor de schuifdeur komt de keuken te staan. Hierin zitten de kookplaat en wasbak. Er is een groot lengtebed met hieronder 2 kleine bedden in de breedte voor de kinderen. Aan de andere kant van de bus is nog een klein keukenblok waarvan het linker aanrechtdeel kan worden opgeklapt met toegang tot de wc. In het rechterdeel staat de koelkast. De voorstoelen kunnen worden gedraaid en samen met de twee ingebouwde stoelen en tafel vormen die de zithoek. Zo is het uiteindelijk geworden.
Omdat we in een betaald parkeren gebied wonen, was de locatie voor het bouwen in het begin even zoeken. Onze bus parkeerden we buiten de betaald parkeerzone en we moesten het doen met de uurtjes van onze bezoekerspas. Later hebben we de parkeervergunning van onze auto omgezet, de bus voor ons huis geparkeerd en onze auto buiten de zone. Zo konden we elk vrij uurtje aan de bus besteden, wat uiteindelijk ook nodig was om hem op tijd af te krijgen voor onze grote reis.
Het eerste wat we gedaan hebben is de tussenwand, vloer en al het houtwerk dat aan de wanden zat, eruit halen. Een aantal roestplekken zijn opgeschuurd en geschilderd met Hammerite. Roest zat voornamelijk op de plekken waar schroeven of gaten (voor o.a. de vloer) hadden gezeten. Deze hebben we dichtgesmeerd met 2 componenten vuller (action).
Tip
Zet geen trap tegen de zijkant van de bus, hier krijg je kleine deukjes van (dat weten wij nu ook). Het dak van de bus deukt ook snel als je er met je knieƫn op zit, dus leg er een mat tussen. Daarnaast ontstaan er heel snel kleine roestplekjes doordat het slijpsel van het zagen op het dak of in de bus blijft liggen. Zaag dus altijd met de stofzuiger erbij en maak goed schoon daarna.